Jdi na obsah Jdi na menu

Krakow vede Polskou extraligu

23. kolo Polské hokejové ligy

Ve 23. kolo Polské hokejové extraligy se střetl předloňský mistr s tím loňským a svěřenci Rudolfa Roháčka z Comarch Cracovie Krakow porazil loňského mistra vedeného Vladimírem Fryčerem z Ciarko PBS Bank KH Sanok 4:3 po samostatných nájezdech, které vyhráli domácí 2:1. HC GKS Katowice i když hráli na neúplné tři pětky prohráli "jen" 2:3 s MUKS Naprzód Janów 2:3, což je nejlepší výsledek Katowic v sezóně. Slezský JKH GKS Jastrzebie překvapivě prohráli s nováčkem z Orliku Opole 1:2 a v souboji dvou nováčků z minulého roku vyhrál MMKS Podlahe Nowy Targ TMH Polonii Bytom 4:3.

V duelu TH Unia Oswětim a HC GKS Tychy se střetli dva čeští brankáři Michal Fikrt a Štefan Žigárdy. Hostující Žigárdy a trenér Tychy Jiří Šejba byly spokojenější, jelikož hosté ze Slezska vyhráli 4:1.

Pořadí po 23. kole Polské hokejové extraligy: 1. Krakow 53, 2. Tychy 53, 3. KH Sanok 50, 4. Jastrzebie 47, 5. Nowy Targ 40, 6, TH Unia Oswětim 33, 7. Orlik Opole 29, 8. Janów 28, 9. Polonia Bytom 12, 10. HC GKS Katowice 0 bodů.

V dnešním 24. kole Polské extraligy porazil KH Sanok poslední Katowice 8:3. Hosté z Katowic přijeli do zakarpatského Sanoku ani ne ze třemi kompletními pětkami, domácí nechali odpočívat svoji brankářskou jedničku Kanaďana Pittona, přesto vyhráli.

Václav Prokůpek